Vi ønsker God Påske
Åpningstider: Mandag 15. og Tirsdag 16. April: 10:00 - 18:00, Onsdag 17. April: 10:00 - 14:00. Påskaften (20. April): STENGT!
x
c

Åpent kjøp i 30 dager

d

Gratis frakt over 3000 kr

e

Sendes innen 24 timer

Passion for trains
Passion for trains
0 item(s)

Du har ingen varer i handlekurven.

CM2017 - Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter
CM2017 - Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter
CM2017 - Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter
CM2017 - Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter
CM2017 - Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter
CM2017 - Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter
CM2017 - Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter
CM2017 - Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter
CM2017 - Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter
CM2017 - Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter

Costia Moe, Extra Virgin Oliven Olje 2017, Tradisjonell utgave, ½ Liter

Artikkelnummer:
1015058
Produsentens varenr.:
CM2017
Produsent:
Costia Moe
kr 199,00

Tilgjengelighet: På lager

-
+
c

Åpent kjøp i 30 dager

d

Gratis frakt over 3000 kr

e

Sendes innen 24 timer

f

750 m² butikk i Oslo

Beskrivelse

Oliven høstet: Oktober 2017
Lagret: På stålfat frem til juni 2018
Innhold: 100 % kaldpresset Extra Virgin Olivenolje fra egne trær og landområder, Suvereto, Toscana, Italia
Syrenivå: 0,26 på 2017 oljen (eksepsjonelt bra!)

Vår tradisjonelle Toskanske olje. Den har fått lovord i inn- og utland og vi får stadig en større kundekrets. Den har spredd seg litt etter litt, som ringer i vannet!  Vår tradisjonsrike olje leveres i firkantet, klassisk mørk glassflaske. Dette er den samme gode oljen som vi har levert ved tidligere avlingene. Den har en fin klarhet og en riktig god smak av toskansk olivenolje uten særlig bunnfall. Oliven har forskjellige egenskaper etter sort, i denne oljen fra våre eldste trær synker olivenpartiklene litt tidligere til bunnen og dermed leveres den klar, selv om oljen er ufiltrert. Denne oljen har et litt større innslag av eldre olivensorter som gir den typiske gode, Toskanske smaken; ideell for salater, dressinger og for alle mulige pastasauser.  

100% natur, produsert helt uten bruk av kjemikalier, sprøytemidler og kunstgjødsel.  Kaldpresset kun en gang, under vår kontroll. Costia Moe der derfor en ekte Extra Virgin olivenolje.

Alle flaskene inneholder 0,5 liter olivenolje. Oliven oljen bør lagres mørkt og unngå sterkt sollys og varme.

Noen som smaker våre olivenoljer uten noe kjennskap til oljer kan reagerer på den pepprige smaken, og spør gjerne om dette, da den vanlige butikkjøpte olivenolje ikke har tilsvarende ettersmak.  Det har en helt enkel grunn - den pepprige ettersmaken er et tegn på ren, god og ikke minst sunn olivenolje. Dette kombinert med den herlige duften av natur når man skrur av korken er et sikkert tegn på høy kvalitet. Et rent naturprodukt skal smake og dufte deretter - nettopp natur.  Det er denne litt peppersmaken som gjør Costia Moe olivenolje perfekt både til salater, og i dressinger, samt når du lager en god pastasaus, da kjenner du forskjellen.

2017 innhøstningen
Årets olje er fra 6. avling. Den ble høstet og presset innen 24 timer i Oktober 2017. Siden den gangen har oljen stått lagret på tanker av rustfritt stål og godgjort seg inntil den ble tappet på flasker i Juni 2018. Vi har våre fat stående på den mest tradisjonsrike gården i Suvereto. Il Falcone - som også er en fantastisk flott agriturismo (http://www.ilfalcone.net/), med produksjon av egen vin og olivenolje. Et opphold her er en opplevelse, midt i hjertet av Maremma-regionen i Toscana.

Vår olje er laget på vår økologiske filosofi om et 100 % rent naturprodukt helt uten bruk av sprøytemidler, kjemikalier eller kunstgjødsel. Oljen er kun høstet fra våre egne trær.

Opprinnelse og kundetrygghet
Costia Moe olivenolje er kun laget fra eget jordbruk og egne trær og landområder i Suvereto, Toscana, Italia. Dette for å sikre 100% kontroll med produktet. All håndtering, innhøsting og pressing har skjedd under vårt oppsyn og kun med arbeidskraft fra oss, gode venner av familien og noen faste innleide mannskaper som har jobbet for oss hvert år. Vårt landbruk er registert i Italia under Azienda Agricola Finn Moe.  

Ved å kjøpe Oliven olje fra Costia Moe vet du eksakt hvor oljen kommer i fra, og du vet hvem som står bak. Du kan også slå av en prat med gutta som har vært utpå jordet.  Det gir en ekstra trygghet for deg som kunde.  Du kan reise å se på trærne og landskapet.  Du må gjerne komme og bli med på innhøstingen.

Bruksområde Costia Moe oliven olje

  • Meget godt egnet til salater og som dressing.

    Costia Moe Dressing:

    Costia Moe oliven olje, Litt Balsamico di Modena (den ekte, den er dyr men varer svært lenge) og salt og pepper, røres sammen og helles over salaten som røres om forsiktig.   Dette gir en herlig smak som du aldri blir lei. Dessuten er den helt uten kjemikalier og tilsetningsstoffer som finnes i mange ferdige dressinger.

  • Til steking: Litt Costia Moe oliven olje og sammen med en smørklatt gir en meget god smak på alle stekte retter, både fisk og kjøtt. Til stekt og grillet fisk. Costia Moe olivenolje dryppes over ferdig stekt og grillet fisk noe som gir en fin smak på fisken.

  • Perfekt til pastasauser

    Fiskesaus:

    Olivenolje, hvitløk, løk og litt fiskekraft kokes sammen til en fin pastasaus for fisk. Krydder etter smak og behag.

    Kjøttsaus:

    Olivenolje, hvitløk, løk, gulrot og skrellede tomater som knuses, alternativt på tomater på boks (Mutti er et godt, Italiensk merke man får i Norge), kokes til tomatsaus for pasta. Tilsett kjøttdeig og masse persille (og andre urter) og du har en topp tomat-kjøttsaus til pastaen.  Retten garneres med revet Parmigiano ost. 

Helsemessige sider:
Olivenolje påstås å ha god virkning på helse og levealder.  De land som har lite forbruk av margarin, smør og melkeprodukter er også sammenfallende med de land som har minst forekomster av hjerte og karsykdommer. Det hevdes fra enkelte  hold at olivenolje holder dine blodårer myke og fine. I alle fall, Costia Moe, er helt fri for  sprøytemidler, kjemikalier og er helt uten alle konserveringsmidler og uheldige fettstoffer som er industrielt fremstilt.

Holdbarhet og lagring
Alle flaskene har en "best før" holdbarhetsdato påstemplet.  Denne er 16 måneder fra tappedato. Denne holdbarhetsdatoen er lovpålagt av myndighetene med henblikk på verst mulig lagring, under påvirkning av sollys og sterk varme i Italia. Holdbarheten ved normal lagring, først av alt mørkt og ikke for varmt, er mye lenger enn påstemplet dato. Smak på oljen, smaker den helt normalt er oljen helt i orden og kan brukes videre. Ønsker du olivenolje på bordet, fyll gjerne opp i mindre flasker slik at det ikke blir stående for lenge.

Costia Moe - Olivenolje i pakt med naturen
Costia Moe er vår stolthet (ved siden av våre jernbanemodeller), vår egen Extra Virgin oliven olje laget på 4000 år gamle tradisjoner. Den er 100 % ren, ufiltrert og naturlig.  Vi høster kun av egne trær og våre oliven er dyrket helt uten kjemikalier, sprøytemidler, kunstgjødsel eller medisiner.  

Vi høster det naturen gir oss på en naturlig måte.  Får vi en mindre avling et år der det naturens gang. Det viktigste for oss er vi vet med oss selv at Costia Moe oljen er produsert på for den tradisjonsrike, riktige og sunne måten.

Spesifikasjon

Produsent Costia Moe

Product was successfully added to your shopping cart.