NMJ Skyline Strømmen Stasjon, 1940-talls, Ferdigmodell

SKU
1007252
Artikkelnr.
NMJH15106
Produsent
NMJ
kr 595,00
Tilgjengelighet: På lager
Kun 5 igjen
-
+
NMJ Skyline Strømmen stasjon med originalt takutbygg. Lakserød med mosegrønne vinduer. Ferdigmodell.
c

30 dager bytterett

d

Frakt fra 89 kr, Gratis frakt over 3000 kr

e

Lynrask levering

f

750 m² butikk i Oslo

Detaljer

NMJ Skyline ferdigmodell av Strømmen Stasjon slik den så ut på 1940- og 50-tallet. Stasjonen er laget i resin med masse snekkerglede og detaljer. Vindusrammer er fotoetset. Leveres ferdig bygd og malt i flott ekse.

Strømmen stasjon har i alle år, helt siden oppføring av den første stasjonsbygningen i 1852-53, vært et jernbane- og industriknutepunkt. I utbyggingen av hovedbanen mellom Oslo og Eidsvoll var Strømmen første stasjon utenfor hovedstaden.  Den første stasjonsbygningen var liten og enkel, og etter stor økning i trafikk og godsgrunnlaget, ble stasjonen allerede i 1901 erstattet av  dagens stasjonsbygning. I tillegg til å være en viktig del av landets første dobbeltspor mellom Oslo og Lillestrøm, ble det bygd 4 rangeringsspor på stasjonsområdet for omfattende godstrafikk fra sagbrukene langs Sagelva, Strømmen Trevarefabrikk og Strømmens Værksted. De to sistnevnte har en meget viktig og langvarig forankring til jernbanehistorien i Norge, og sto på hver sin kant for viktige leveranser av materiell og bygninger til som har preget hele landet. Stasjonsbygningen slik vi kjenner den i dag har fått en rekke mindre ombygninger og våre utgaver representerer stasjonen slik den var fra begynnelsen av 1940-tallet og frem til i dag.

For NMJ er også stasjonen og Strømmen viktig, da det har vært vår nærmeste stasjon og knutepunkt siden åpningen av butikken i Strømsveien 102 for over 30 år siden. Det er her hele historien til NMJ tok fatt og fremdeles har en meget viktig forankring. Strømmens Værksted har helt frem til nedleggelsen stått for mange av forbildene som NMJ har laget igjen vår fartstid. Vi føler det var på tide å hedre både vår og Strømmens historie med en flott modell av stasjonsbygningen.

 

Mer informasjon

Mer informasjon
Skala H0 / 1:87
Artikkelnr. NMJH15106
Produsent NMJ