MP1 Saktegående Vekselmotor

SKU
1019239
Artikkelnr.
MTBMP1
Produsent
MTB
kr 189,00
Tilgjengelighet: På lager
-
+
c

Åpent kjøp i 30 dager

d

Gratis frakt over 2000 kr

e

Lynrask levering

f

750 m² butikk i Oslo

Detaljer

MTB Model MP1 er en stillegående og saktegående pensemotor. Motoren har tatt det europeiske markedet med storm som en liten, driftsikker og ikke minst saktegående motor av meget god kvalitet. Den har vært langtidstestet på flere kjente ustillingsanlegg i Tyskland.

Mål (L x B): 28x40 mm
Tilkobling: 8 til 16 V AC eller DC

MP1 er grunnmodellen i sortimentet og byr som regel på alt man trenger av en pensemotor. Den er lett å koble opp, både analogt og digitalt. Motoren krever ingen lodding, da alle ledninger kobles til motoren via en skruterminal. Videre er den saktegående som gir dermed et realistisk preg, og den er mer stillegående enn tilsvarende servoløsninger. Motoren har også innebygget bryter for de som ønsker å styre hjertestykket i vekslene (Peco Electrofrog mm). Motoren kobles opp på samme måte som en "spole"/solonoidmotor.

Prismessig ligger den kun noen få kroner over en klassisk "spole" motor ved kjøp av mekanisk bryter i tillegg, og vi i NMJ er ikke tvil om hva vi hadde valgt. Størrelsesmessig er den også en av de minste motorene på markedet. Motorutsalget kan endres til 3, 6 og 9 mm.

Viktig: Sammen med pensemotoren følger det med en pianotråd (ståltråd) for å legge om veksel/pens. Denne er tykk (i diameter) og tilsvarende stiv. Hvis man bruker medfølgende pianotråd er det viktig å påse at man justerer utslaget på motoren til passende utsalg for pensen og skalaen man bruker (3, 6 eller 9 mm). Motoren er kraftig og i kombinasjon med medfølgede pianotråd og feil utslag kan motoren dra i stykker pensen. Alternativt kan man bruke en pianotråd av mindre dimensjon som har mer fleksibilitet. For detaljert informasjon om hvordan man endrer utslag osv. kan man besøke MTB MP1 produktside HER!

Ved digital drift er det viktig å huske på at motoren må ha strøm i hele perioden den legger over. I vårt sortiment av pensedekodere har Littfinski en glimrende dekoder for 4 motorer, den finner du under tilbehør lengre ned på siden.

Koblingsskjema ved bruk av Littfinski SA DEC 4 digitaldekoder (klikk på bilde for større visning):

 MTB Modell MP1 Littfinski SA DEC 4

Mer informasjon

Mer informasjon
Produsent MTB
Artikkelnr. MTBMP1